Tapintható Láthatatlan

Magyar   |   Deutsch   |   English

Győr belváros, Széchenyi tér

 

Megvalósító: Rotary Club Győr / D-1911
  Ignácz József elnök (2011-2012) vezetésével
Alkotó: Kis Péter grafikusművész
Közreműködő: Rotary Club Sindelfingen - Schönbuch
  D – 1830
Támogatók: Rotary District 1830, Rotary Distict 1911
  Mottó Kft., Győr
  Thermin Kft., Győr

 

Tapintható Láthatatlan makett, Győr belváros Széchenyi tere.

A makettet megvalósító két Rotary Club klub – az RC Győr és az RC Sindelfingen –Schönbuch célja az volt, hogy vak és látás sérült embertársaik számára is letapogatással „láthatóvá” tegyék a város gyönyörű barokk terét.  

 

 

A Gróf Széchenyi Istvánról elnevezett tér Közép-Európa egyik legszebb barokk tere, olyan épületek veszik körül, mint az Apátúr ház, ma megyei múzeum, a Vastuskós ház, egykori Városház, mely ma levéltár, Jezsuita (Szent Ignác) templom, gimnázium és rendház épülete benne a híres patika múzeum, mely ma a Szent Benedek rend tulajdona. A keleti téroldalt egy sokszor átépített, de több száz éves alapú épület a Llyod zárja. A tér középvonalában helyezkedik el a Mária oszlop, melyet Buda a törököktől való visszafoglalásának emlékére állítottak eleink .

Az alkotás 2012. május 25-én került ünnepélyesen felavatásra.

 A makett maga Elkészül a gipsz öntő minta Dokumentumok elhelyezése az alapkőbe Rögzítés az alapkőhöz A Rotary Club Győr és Győr Város címere. A szöveg három nyelven és Braille írással olvasható Az átadási ünnepség Ignácz József elnök RC Győr és Dr. J. Essig RC Sindelfingen-Böblingen Szakály Melinda elnök, Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Osztrák barátaink Dr. L. Maresch alkormányzó, Graz Rotaract adomány - digitális nagyító átadása Lengyel Júlia látás sérült egyetemista lánynak Német barátaink, Dr. J. Essig és H. Esch Vak polgártársaink először érzékelik a tér szépségét és nagyságát A letapogatás