Tapintható Láthatatlan

Magyar   |   Deutsch   |   English

Ahogy a program indult

 

 

 

Jött az ötlet...

 

Kemény Nándor, a Rotary Club Budapest-Budavár 1997/1998. évi elnöke, egy németországi útja során először Münsterben, majd Aachenben látott egy - a Rotary által a vakoknak állított - városházát bemutató domborművet. Ekkor vetette fel annak lehetőségét, tanúsítva a rotaristák elkötelezettségét a hátrányos helyzetű embertársaink iránt, hogy indítsunk egy hasonló projektet Magyarországon.

 

 

  

 

        Kemény Nándor Münsterben

 

 

       ...Jött a megvalósító

 

A Rotary működési elvének megfelelően a következő évben új ember töltötte be az elnöki pozíciót. Az új és humánus ötletekre fogékony Nagy Gyula, felvette az előző elnök ötletét a klub programjai közé, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a cselekvő humanizmus szellemében az ország különböző pontjain a Rotary klubok szervezésében és támogatásával, szép, a vakok és gyengénlátók részére hasznos domborművek kerüljenek felállításra.

1998. november 13-án Nagy Gyula a „TAPINTHATÓ-LÁTHATATLAN” projekt bemutatására Budapesten, a Lukács Cukrászdába szervezett programindító sajtótájékoztatót, amelyről az országos média szép számmal és a TV Híradó stábja is tudósított.

 

   

 Nagy Gyula a Rotary Club Budapest -Budavár 1998/1999 elnöke            A "TAPINTHATÓ-LÁTHATATLAN" Rotary Programot 

                                           a TV Híradóban                                                                meghirdető és elindító sajtótájékoztató

                                        

1998. november 21-én a budapesti Stefánia Palotában rendezett jótékonysági bált a Rotary Club Budapest-Budavár, melynek fővédnöke Göncz Árpád köztársasági elnök volt. A bevételből az első térplasztika megvalósulását támogatták.