Tapintható Láthatatlan

Magyar   |   Deutsch   |   English

Szentendre Skanzen - Tájegységek

Megvalósító: Rotary Club Szentendre
  2005 -
Alkotó: Szemereki Teréz, keramikus
Közreműködő:   Bíró József, Braille feliratok
Támogató: Szabadtéri Néprajzi Múzeum
  Rotary Club Budapest - Budavár

 

 

Szentendre Skanzen – II. tájegység

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Felföldi mezőváros épületegyüttesét ábrázoló domborművet 2007-ben helyezték el a tájegység bejáratánál. Szemereki Teréz keramikus-művész által készített térkép a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztés Tanácsának támogatásával készült el.

 

Szentendre Skanzen – III. tájegység

2004-ben avatták fel a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Felső-Tiszavidék tájegységének kerámiából készült speciális térképét. Szemereki Teréz művész munkáját az épületegyüttes bejáratánál helyezték el, hogy segítse a látogatókat a tájegység bebarangolásában.

 

Szentendre Skanzen – VII. tájegység

2006-ban adták át a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Dél-Dunántúl tájegységét ábrázoló térképet. A tájegység bejáratánál elhelyezett dombormű a látássérült látogatókat is segíti az épületegyüttes megismerésében. Szemereki Teréz keramikus-művész alkotása a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztés Tanácsának támogatásával valósult meg.

 

Szentendre Skanzen – VIII. tájegység

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Bakony, Balaton-felvidék tájegységében kapott helyet Szemereki Teréz művész munkája. A kerámiából készült dombortérképet 2004-ben adták át a nagyközönség számára, hogy segítse az épületegyüttes megismerését, felfedezését.

 

Szentendre Skanzen – IX. tájegység

2004 óta segíti a látogatók tájékozódását a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Dél-Dunántúl tájegységében Szemereki Teréz keramikus-művész alkotása. A speciális dombortérképet a tájegység bejáratánál helyezték el.

 

Szentendre Skanzen – X. tájegység

2004-ben avatták fel a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Kisalföld tájegységét ábrázoló dombortérképet. Szemereki Teréz keramikus-művész alkotása a kisalföldi épületegyüttesbe vezető utca elején segíti a látogatók tájékozódását.

 Skanzen  II. tájegység - Felföldi Mezőváros  III. tájegység - Felső-Tiszavidék  VII. tájegység - Dél-Dunántúl  VIII. tájegység - Bakony, Balaton-felvidék  IX. tájegység - Nyugat-Dunántúl  X. tájegység - Kisalföld